Európai Nyelvi Díj

szerző: Wittmann Katalin | 2013. október 03. 14:25:13

A PTE ÁOK NOK Magyar Programja Európai Nyelvi Díjat kapott

 

 

Magyarországon 2002 óta díjazza a kreatív és innovatív nyelvtanítási módszerek kidolgozóit az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Tempus Közalapítvány. Idén két olyan felsőoktatási program kapott Európai Nyelvi Díjat, amelyek az iskolai és az iskolán kívüli nyelvtanulás ötvözésével hatékonyan motiválják a diákokat és a tanárokat az aktív nyelvhasználatra.

2013-ban a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának Virtuális szaknyelvi műhely című projektje mellett megosztva a PTE ÁOK NOK Magyar Programja kapta az Európai Nyelvi Díjat.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központ MagyarOK című projektje élményalapú nyelvtanulást támogat olyan fiatalok számára, akik a magyart mint idegen nyelvet tanulják. A program keretében új tankönyvcsaládot hívtak életre, amelyhez kapcsolódóan a külföldi hallgatók számára internetes játékokat, a pedagógusoknak módszertani segédeszközöket tettek elérhetővé. A kurzusokhoz kapcsolódó kulturális programok, a hétköznapi életben szerzett nyelvi tapasztalatok is beépülnek a tanulási folyamatba, és ezekkel is elősegítik a külföldi fiatalok magyarországi beilleszkedését.

Így kell nyelvet tanítani
« back